Consideraţii generale
Ingrediente- pentru 2 porţii
- 2 andive mijlocii
- 200g brânză de capră proaspătă, caş, telemea sau urdă
- 1 morcov mic
- 1 ardei gras sau gogoşar
- 2 fire de ceapă verde sau o ceapă foarte mică
- 1 lingură ulei presat la rece
- mărar şi pătrunjel verde
- 1 linguriţă de condimente aromate: chimen, coriandru, cimbru, rozmarin
- puţin piper negru
- sare
Mod de preparare
- Se pregătesc legumele : se curăţă morcovul, se spală şi se rade pe râzătoarea mică, se spală şi se taie ceapa.
- Se spală gogoşarul,ardeiul şi se taie cubuleţe mici.
- Se spală şi se toacă mărunt verdeaţa
- Se mix-ează legumele pregătite împreună cu brânza , se pune uleiul, condimentele, verdeaţa tocată mărunt, sarea şi se amestecă. Dacă nu avem mixer se amestecă cu furculiţa mai întâi brânza pe care o facem ca o cremă onctuasă, apoi punem legumele şi condimentele amestecând să fie o pastă omogenă.
- Se gustă de sare.
- Se pregătesc andivele : se îndepărtează primul rând de foi exterioare şi se taie puţin la baza . Se spală în jet rapid de apă. Se scot cu grijă foile fără a se rupe.
- Se pune pe fiecare foaie de andivă, compoziţia de brânză şi legume cât mai estetic. Se decorează cu o felie de roşie, ardei, verdeaţă.
- Se aşează andivele umplute pe platoul de servit pe care am pus un strat de frunze de salată verde sau spanac tocat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu