Condiţii generale
Supa de roşii este delicioasă, cu un gust dulce acrişor aromat şi pentru a fi cu adevărat savuroasă trebuie realizată din roşii foarte coapte, cărnoase, de bună calitate.
Variantă tradiţională - cine doreşte poate să o prepare fierbând legumele şi orezul împreună, apoi fără a pasa legumele se va adăuga pasta de roşii făcută la blender , condimentele, uleiul, sarea.
Eu mai nou o apreciez însă cu legumele pasate.
Ingrediente
Poftă bună!
Supa de roşii este delicioasă, cu un gust dulce acrişor aromat şi pentru a fi cu adevărat savuroasă trebuie realizată din roşii foarte coapte, cărnoase, de bună calitate.
Variantă tradiţională - cine doreşte poate să o prepare fierbând legumele şi orezul împreună, apoi fără a pasa legumele se va adăuga pasta de roşii făcută la blender , condimentele, uleiul, sarea.
Eu mai nou o apreciez însă cu legumele pasate.
Ingrediente
- 1 kg de roşii
- 2 linguri orez
- 2 cartofi mijlocii
- 2 morcovi mijlocii
- 1 pătrunjel rădăcină
- 1 felie ţelină
- 1 ceapă potrivită
- 1/2 ardei gras sau gogoşar
- 1 foaie dafin
- 2-3 boabe ienibahar
- 3 linguri ulei sau 1 lingură de unt
- condimente aromate: pulbere de chimen, coriandru, cimbru
- pătrunjel verde tocat
- frunze de ţelină tocate
- opţional 1 feliuţă de ardei iute sau piper
- sare
- Se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii cartofii, morcovii, pătrunjelul, ţelina, ceapa, ardeiul gras.
- Se pun la fiert în 2 litri de apă, legumele pregătite cu puţină sare, boabe de ienibahar şi o foaie de dafin.
- Se pune la fiert orezul într-o crăticioară cu 1 cană şi jumătate de apă. Lăsăm să fiarbă 15 minute apoi îl lăsăm acoperit cu un capac.
- Se spală şi se curăţă de pieliţă roşiile , se taie bucăţi şi se dau la blender. Dacă nu avem blender le punem la fiert cca 10 minute şi apoi le pasăm printr-un ciur sau sită.
- După 20 minute legumele sunt fierte , se scurg de supa în care au fiert, păstrând supa.
- Punem legumele la blender şi le mixăm împreună cu roşiile.
- Punem bulionul de legume din blender în oala pentru supă.
- Scurgem orezul de apa în care a fiert şi îl punem în supa de roşii apoi subţiem după dorinţă cu supa de legume păstrată. Punem pe foc să dea un clocot 4-5 minute.
- Adăugăm condimentele, uleiul, potrivim de sare şi punem dacă dorim ardei iute sau piper.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu