Supa crema de rosii raw

Condiţii generale
  Suparosie Supa de roşii nepreparată termic (raw) este delicioasă, cu un gust aromat pătrunzător şi are o mulţime de vitamine, enzime, minerale. Se folosesc roşii de grădină foarte coapte, cărnoase, de bună calitate.
Toate legumele din supă sunt crude, iar prin mixarea lor la blender se obţine un nectar de legume ce poate fi subţiat (dar nu prea mult) cu apă plată sau de izvor.
 



Ingrediente
  • 1 kg de roşii
  • 1 morcov (carote) mijlociu
  • 1 pătrunjel rădăcină mic
  • 1 felie ţelină
  • 1/2 ardei gras sau gogoşar
  • 1 foaie dafin
  • 2-3 boabe ienibahar
  • 2 linguri ulei
  • condimente aromate: pulbere de chimen, coriandru, cimbru
  • pătrunjel verde tocat
  • frunze de ţelină tocate
  • leuşten verde tocat
  • opţional 1 feliuţă de ardei iute
  • 1 felie de 1,5- 2cm ghimbir rădăcină sau pulbere sau piper
  • sare
Mod de preparare
  1. Se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii  morcovii, pătrunjelul, ţelina. Se spală , se scoate cotorul şi se taie cubuleţe gogoşarul.
  2. Se spală şi se curăţă de pieliţă roşiile , se taie bucăţi.
  3. Se pune în blender 1 litru de apă plată sau de izvor, legumele pregătite, roşiile, puţină sare, puţină verdeaţă ( ţelină, pătrunjel, leuştean), condimentele aromate, Mixăm legumele la blender împreună cu roşiile să se facă un nectar. mai adăugăm apă dacă este necesar.
  4. Punem bulionul de legume din blender în oala pentru supă sau în supieră.
  5. Adăugăm  uleiul, potrivim de sare şi punem boabe de ienibahar şi o foaie de dafin,dacă dorim punem şi  ardei iute sau piper.
  6. Se lasă supa să tragă aromele.
         Servim supa cu verdeaţa tocată deasupra. Cine doreşte poate pune şi smântână.
Dacă nu avem blender tocăm roşiile curăţate de pieliţă mărunt şi apoi le pasăm printr-un ciur sau sită. Legumele le dăm prin răzătoarea mică, apoi amestecăm cu bulionul de roşii, condimentele, verdeaţa tocată mărunt, ulei, sare, subţiem dacă este necesar cu apă plată.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu