Pateu din naut

Consideraţii generale
HPIM2670

 Acest preparat este foarte potrivit pentru sandwish, gustări, aperitive sau pentru sevit pe lipii. Poate constitui un mic dejun sau o cină savuroasă şi foarte hrănitoare.
Ştiind că năutul are indicele glicemic scăzut, această mâncare poate fi consumat şi de persoane supraponderale (dar fără smântână) şi de către persoanele diabetice.




Ingrediente
  • 300 g năut boabe fierte sau  conservă de naut de 400 g
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură smântână
  • 1 linguriţă muştar
  • opţional : 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 2 fire de ceapă verde sau o ceapă mică rasă taiată mărunt
  • Condimente aromate: chimen, coriandru, curry, turmeric, ghimbir, rozmarin
  • sare, piper dupa gust
  • 1 castravete tăiat rondele, măsline şi 1 roşie pentru decor

Mod de preparare
  1. Se fierb boabele de năut care au fost în prealabil înmuiate 8-10 ore în apă. Se pun la fiert cu 2,5 litri apă, sare, foaie de dafin. Fierberea durează cca 2-3 ore la foc potrivit. la oala de presiune fierberea durează 40 minute.
  2. Dacă se folosesc boabe de năut din conservă acestea se scurg de apă şi se clătesc.
  3. Se pun boabele fierte şi răcorite într-un blender unde se mixează cu celelalte ingrediente, condimentele, sare şi piper. Dacă este necesar ca să fie mai onctuos pateul se poate pune puţină zeamă în care a fiert năutul.
  4. Se servesc pe o farfurie sau într-un bol decorat cu roşii şi măsline.
  5. Cu acesta compoziţie se ung lipiile şi se rulează usor, pentru a nu se rupe. Se pot face tartine pe pâine dacă nu avem lipii.
 Pofta bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu