Orez cu dovlecei si legume

Consideraţii generale
Este uşor de pregătit, hrănitor şi are un gust plăcut , delicat.


Ingrediente
  • 1 cană de orez
  • 4 dovlecei mici sau 2 mijlocii
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel rădăcină sau o felie de ţelină
  • 1 ceapă mică sau 2 fire de ceapă verde
  • 1 lingură unt sau 2 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • opţional 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 1/2 linguriţă boabe de coriandru
  • piper sau ghimbir
  • sare
Mod de preparare
  1. Se spală orezul în 3-4 ape până iese apa limpede. Se pune orezul la fiert cu 3 căni şi jumătate de apă şi 1 linguriţă de sare. Când începe să fiarbă se curăţă spuma de deasupra, se dă focul la mic.
  2. Se curăţă de coajă şi se rad pe răzătoarea mică morcovul, pătrunjelul sau ţelina.
  3. Se curăţă , se spală şi se taie mărunt ceapa.
  4. Se spală, se curăţă de coajă şi se taie cuburi mari dovleceii dacă sunt mai mari sau felii dacă dovleceii sunt mici.
  5. După ce orezul a fiert 10 minute se adaugă legumele: dovleceii, morcovul, pătrunjelul, ceapa.  Se amestecă,se potriveşte de sare. se lasă să mai fiarbă cca 10 minute.
  6. Se adaugă untul sau uleiul, coriandrul, usturoiul, pătrunjelul verde spălat şi tăiat mărunt, piper.
  7. Se serveşte pe frunze de salată verde, decorat cu felii de roşii, castravete şi  verdeaţă tocată pe deasupra.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu