Ingrediente
- 1 cană de orez
- 4 dovlecei mici sau 2 mijlocii
- 1 morcov
- 1 pătrunjel rădăcină sau o felie de ţelină
- 1 ceapă mică sau 2 fire de ceapă verde
- 1 lingură unt sau 2 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
- opţional 1 căţel de usturoi zdrobit
- 1/2 linguriţă boabe de coriandru
- piper sau ghimbir
- sare
- Se spală orezul în 3-4 ape până iese apa limpede. Se pune orezul la fiert cu 3 căni şi jumătate de apă şi 1 linguriţă de sare. Când începe să fiarbă se curăţă spuma de deasupra, se dă focul la mic.
- Se curăţă de coajă şi se rad pe răzătoarea mică morcovul, pătrunjelul sau ţelina.
- Se curăţă , se spală şi se taie mărunt ceapa.
- Se spală, se curăţă de coajă şi se taie cuburi mari dovleceii dacă sunt mai mari sau felii dacă dovleceii sunt mici.
- După ce orezul a fiert 10 minute se adaugă legumele: dovleceii, morcovul, pătrunjelul, ceapa. Se amestecă,se potriveşte de sare. se lasă să mai fiarbă cca 10 minute.
- Se adaugă untul sau uleiul, coriandrul, usturoiul, pătrunjelul verde spălat şi tăiat mărunt, piper.
- Se serveşte pe frunze de salată verde, decorat cu felii de roşii, castravete şi verdeaţă tocată pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu