Consideraţii generale
Fiecare porţie se coace separat în tigaie pentru a avea un aspect frumos.
Conform indicaţiilor de preparare această omletă nu se răstoarnă cum se procedează deobicei. Faptul că ridicăm omleta să intre oul sub ea şi să se coacă astfel, iar deasupra prin faptul că este acoperită cu capac se încheagă frumos.face ca omleta să fie foarte aspectuasă.
Ingrediente pentru 1 porţie
Omleta cu ciuperci este un preparat consistent, nutritiv, cu o mare cantitate de proteine şi recomandat celor care au o digestie bună, depun o muncă fizică susţinută şi celor care iubesc acest fel de mâncare sau se grăbesc.
Omleta cu ciupeci - aşa cum vom prezenta această reţetă - poate substitui perfect mult consumata pizza.
Conform indicaţiilor de preparare această omletă nu se răstoarnă cum se procedează deobicei. Faptul că ridicăm omleta să intre oul sub ea şi să se coacă astfel, iar deasupra prin faptul că este acoperită cu capac se încheagă frumos.face ca omleta să fie foarte aspectuasă.
Ingrediente pentru 1 porţie
- 2 ouă
- 3-4 ciuperci champignon de dimensiune medie
- 1- 2 linguri ulei
- opţional :1 felie ardei sau gogoşar
- opţional : brânză telemea sau de vaci
- opţional ceapă verde tocată
- condimente aromate: curry, pulbere de coriandru, chimen, cimbru, busuioc, oregano, rozmarin
- verdeaţă: mărar şi pătrunjel tocat
- sare,
- Ghimbir sau piper
- Se pregătesc ciupercile, se curăţă, se spală şi se feliază. Se spală şi se taie felii sau cuburi nu prea mici ardeiul. Se spală şi se taie ceapa verde.
- Se pune uleiul în tigaia nonadezivă cu diametrul de 16- 18 cm diametru, se pun ciupercile şi ardeiul tăiat felii. Se dă la foc mic şi se lasă acoperite cu capac 2-3 minute.
- Se bat ouăle cu telul sau furculiţa se adaugă sare şi condimente aromate.
- Se toarnă ouăle bătute uniform peste ciuperci. Se dă focul la mic. Se acoperă tigaia cu un capac etanş.După 2-3 minute se ia capacul se introduce sub omleta închegată o paletă şi se ridică uşor omleta pentru a intra sub ea compoziţia de ou care este încă lichidă. Se ridică astfel puţin omleta în 3-4 locuri pentru a pătrunde oul şi sub omletă şi a fi uniformă de grosime. se pune iar capac se mai lasă 2 minute.
- Se pune apoi brânza rasă sau brânză de vaci proaspătă presărând-o uniform peste omletă şi se pune şi ceapa tocată. Se ia omleta dacă este deja închegată de pe foc şi se lasă acoperită 3-4 minute cu capacul ca săse topească uşor brânza.
- Se pune omleta în farfuria de servit peste frunze de salată şi se presară cu verdeaţa tocată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu