Supă de legume savuroasă preparată în 10 minute
Consideraţii generale
Ingrediente pentru 4 porţii
Nevoia de multe ori te învaţă, aşa că vă prezint acum o reţetă de supă excepţional de bună şi extrem de rapid
de preparat. Fiind mereu presaţi de timp, dorim să pregătim mâncarea bună dar în timp scurt. Secretul acestei reţete este că toate legumele inclusiv cartofii sunt rase pe răzătoarea mare şi sunt fierte rapid. Gustul este excelent, vitaminele şi sărurile minerale sunt păstrate. Cei care postesc sau realizează Terapia Ornish nu vor adăuga smântână în supă.
de preparat. Fiind mereu presaţi de timp, dorim să pregătim mâncarea bună dar în timp scurt. Secretul acestei reţete este că toate legumele inclusiv cartofii sunt rase pe răzătoarea mare şi sunt fierte rapid. Gustul este excelent, vitaminele şi sărurile minerale sunt păstrate. Cei care postesc sau realizează Terapia Ornish nu vor adăuga smântână în supă.
Ingrediente pentru 4 porţii
- 2 litri apă
- o foaie de dafin şi 2 boabe enibahar
- 3 cartofi mijlocii ( cca 300g)
- 1 morcov mijlociu
- 1 felie ţelină
- 1 pătrunjel rădăcină
- 1 felie de ardei gras sau de gogoşar
- 1 felie mică de varză
- 1 ceapă mică
- 1 roşie mică
- 1 căţel usturoi
- pătrunjel verde tocat
- condimente aromate: pulbere de chimen, coriandru, busuioc, cimbru, tarhon, rozmarin
- 2 linguri smântână proaspătă
- opţional 1 lingură zeamă lămâie
- 1 lingură ulei sau 1 linguriţă de unt
- sare
- ghimbir sau piper
- Se pune apa la fiert cu puţină sare, o foaie de dafin şi 2 boabe enibahar
- Se curăţă şi se spală cartofii şi se rad pe răzătoarea mare.
- Se toacă varza.
- Când apa clocoteşte se pun cartofii raşi şi varza tocată şi se lasă să fiarbă 5 minute la foc mic.
- Se curăţă morcovul, telina şi pătrunjelul, se rad pe răzătoare.
- Se taie cubuleţe felia de ardeiul gras şi ceapa .
- Se curăţă de pieliţă roşia şi se taie mărunt.
- După ce cartofii au fiert 5 minute se adaugă toate legumele pregătite. Se lasă să mai fiarbă 3 minute.
- Supa este gata. Se pune uleiul, usturoiul tocat, condimentele aromate şi se mai lasă să stea acoperită cu capac minim 2-3 minute. Cine doreşte poate adăuga şi zeamă de lămâie.
- Se serveşte cu pătrunjel verde tocat şi smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu