Consideraţii generale
Se realizează un piure de cartofi simplu după reţeta postată anterior pe blog. În timp ce cartofii fierb se pregătesc ingredientele pentru omleta cu ciuperci şi condimente.
Se aranjează fiecare porţie, punând într-un bol sau o cană cu diametrul mai mare (care a fost udat mai întâi cu apă) două linguri de piure apoi o bucată de omletă chiar împăturită în două dar de formă cât mai rotundă cât diametrul bolului, apoi se pune iar piure.
Se servesc pe un platou sau o farfurie plată pe care am pus frunze de salată verde sau spanac. Se aranjează apoi fiecare porţie răsturnând uşor bolul în care a fost pus piureul. în acest fel buleta de piure va fi sub formă semisferică, păstrând forma bolului în care a fost aranjat anterior. Se decorează cu felii de roşii şi verdeaţă tocată.
Ingrediente pentru 4 porţii
- 1 Kg cartofi albi
- 100 ml lapte sau lapte de soia fierbinte
- 30 g unt
- opţional : morcov ras fin
- 200g ciuperci champignon felii
- 4 ouă
- condimente aromate : curry, coriandru, busuioc, mentă, turmeric, rozmarin, oregano
- verdeaţă: marar şi pătrunjel verde tocat
- opţional usturoi zdrobit
- Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert, la foc potrivit cu apă în care am pus o linguriţă de sare. Apa să fie cât să-i acopere chiar de 3-4cm. Se lasă să fiarbă timp de 20 minute din momentul când apa clocoteşte şi se dă focul la minim.
- Se înfierbântă laptele.
- Când cartofii sunt fierţi se scurg de apă. Poate să mai rămână puţină apă de la cartofi pentru că ea conţine săruri minerale.
- Se zdrobesc cartofii cu telul de cartofi sau se dau la mixer. Se adaugă laptele fierbinte, se amestecă în continuare punând şi untul.
- Obţinem un piure alb şi onctuos. Dacă nu este destul de moale se mai poate pune lapte sau puţină apă de la fierberea cartofilor
- Opţional se adaugă condimente aromate şi morcov ras fin.
- Se serveşte piureul aranjat frumos pe frunze de salată sau spanac sau chiar pe varză tocată. Se dă fiecărei porţii de piure o formă de sferă sau se poate pune într-un bol udat cu apă şi apoi se răstoarnă pe farfuria de servit ca o semisferă. Se decorează cu ridichi de lună, verdeaţă.
- Se serveşte cu ciuperci natur curăţate, spălate, feliate şi apoi puse pe farfuria de servit, asezonate cu ulei, condimente aromate, piper şi usturoi zdrobit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu