Despre calităţile vitalizante, regenerante ale năutului vă rog să citiţi la reţetele postate anterior ( pateu de năut, salată de năut etc). Acest preparat este cu atât mai gustos cu cât boabele de năut sunt bine fierte şi are cât mai multe condimente aromate.
Dressing aromat:
condimente aromate: seminţe de chimen, coriandru,pulbere de curry, turmeric,cimbru, cardamom
Mod de preparare
Se serveşte pe foi de salată verde sau spanac, decorat cu pătrunjel verde tocat şi măsline.
Poftă bună!
Ingrediente pentru 4 porţii:
- 300g năut
- 2 foi dafin
- 3 boabe ienibahar
- 1 morcov mic
- 1 pătrunjel mic
- 1 legatură patrunjel verde
- frunze de salvie, rozmarin
- sare
- pulbere de ghimbir sau piper
- 4 linguri ulei de masline presat la rece
- Se aleg boabele de năut, se spală şi se pun la înmuiat de seara până dimineaţa sau 8-12 ore, în apă de 3 ori mai multă decât volumul boabelor de năut.
- Când boabele s-au înmuiat , se scurg de apă, se clătesc cu apă rece şi apoi se pun la fiert în apă de 3 ori mai multă decât volumul năutului, cu puţină sare, foile de dafin şi boabele de ienibahar, morcovul şi pătrunjelul curăţate şi lăsate întregi.
- .Se fierb cca 2-3 ore la foc potrivit completând apa dacă este necesar. La oala de presiune fierb în 40 minute.
- Se pregăteşte dressingul aromat amestecând toate ingredientele într-un bol.
- Când năutul este fiert el trebuie să aibă zeamă mai puţin decât volumul boabelor. Se scoat deoparte morcovul şi pătrunjelul care au fiert împtreună cu năutul.
- Se adaugă peste năut dressing-ul aromat. Se amestecă bine toate ingredientele şi se lasă cca 15-20 minute ca năutul să-şi tragă aromele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu