Nectar cu iaurt din lapte de soia si fructe - Fruct Tropical

Consideratii generale

Nectarul acesta de fructe este delicios de aromat  şi cremos. Este un amestec de fructe aromate tropicale care sunt mixate la blender, având ca bază fluidă iaurtul de soia sau iaurt natural preparat în casă din lapte de calitate sau iaurt bio.


Nectar exotic1 Iaurtul de soia se realizează punând laptele de soia sau laptele de soia multicereal într-un borcan de sticlă acoperit cu un tifon sau cu un capac neînfiletat .Se lasă să se să se închege la temperatura camerei de pe o zi pe alta cca 24 ore.  Pentru acest nectar poate fi utilizat şi iaurtul din lapte de vacă, bivoliţă sau iaurtul bio.

Important! Nectarul poate fi preparat şi cu lapte de soia dacă nu avem iaurt.

Atenţie! Se vor folosi numai fructe proaspete sau suc natural proaspăt la prepararea nectarurilor .


Dietoterapie

Nectarul este un aliment usor digerabil atat pentru copii cat si pentru adulti, aduce un aport de vitamine, minerale şi oligolelemente în organism.
Persoanele cu afectiuni cardiovasculare, hipercolesteremie, afectiuni renale, digestie lenta pot consuma zilnic acest nectar. Cei care au afectiuni digestive : gastrite, colite, enterocolite vor consuma nectarul cu prudenta pentru a verifica daca tolereaza combinatia resopectiva. În acest caz putem porni de la simplu la complex, adică să preparăm întâi cu un singur fel de fructe sau legume verificăm daca nu apar probleme şi apoi în zilele următoare putem adăuga şi un alt tip de fructe.

Diabeticii pot prepara nectarul fara miere şi banană.

Ingrediente- pentru 2 porţii:
  • 2 pahare iaurt de soia sau iaurt bio
  • 1 banană
  • 1 mango
  • 1 felie de ananas proaspăt
  • 1 linguriţă miere de albine naturală
  • 10 linguri suc de ananas
Variantă
  • 2 pahare iaurt, 2 banane, 1 felie ananas sau
  • 2 pahare iaurt, 2 felii ananas, 4 linguri suc de anans
Variantă
  • 2 pahare iaurt, 2 banane, 4 maracuja, 2 guave
Variantă
  • 2 pahare iaurt, 2 banane, 2 piesici, 8 linguri suc de portocale, 1 lingură portocale confiate
Variantă
  • 2 pahare iaurt, 1 mango, 1 felie ananas, 1 ceaşcă de căpşuni aromate,
Variantă
  • 2 pahare iaurt, 1 banană, 1 ceşcă căpşuni, 1 ceaşcă zmeură
  • Mod de preparare
  • Se pregătesc fructele şi se pun în blender.
  • Se pune  banana curăţată de coajă se tăiată bucăţi
  • Se pune  mango  curăţat de coajă şi se tăiat bucăţi.
  • Se taie  1 felie de ananas proaspăt şi bine copt , în bucăţi şi se pune în blender.
  • Se pune mierea de albine,
  • Se adaugă iaurtul cât să acopere cu 3-4 cm fructele. ulterior când vom prepara mereu acest nectar vom aprecia cantitatea de iaurt şi funcţie de preferinţe (dacă vrem sa fie mai consistent sau mai subţire nectarul).  
  • Se mixeaza 1-2 minute la blender.
  • Se gustă nectarul şi  dacă este necesar se mai pune miere.
Se serveşte în căni sau pahare mari decorat cu o felie de fruct.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu