Nectar cu iaurt din lapte de soia, fructe si cacao - Aromele Orientului

Consideratii generale
 
Nectarul  "Aromele Orientului" este delicios de aromat şi cremos. Este un amestec de fructe aromate tropicale, care sunt mixate la blender, având ca bază fluidă iaurtul de soia  sau iaurt natural preparat în casă din lapte de calitate sau iaurt bio sau chiar laptele de soia.



Iaurtul de soia se realizează punând laptele de soia sau laptele de soia multicereal într-un borcan de sticlă acoperit cu un tifon sau cu un capac neînfiletat. Se lasă să se să se închege la temperatura camerei de pe o zi pe alta cca 24 ore. Pentru acest nectar poate fi utilizat şi iaurtul din lapte de vacă, bivoliţă sau iaurtul bio.
Mangomousse-121
Atenţie!
Se vor folosi numai fructe proaspete sau suc natural proaspăt la prepararea nectarurilor.
Dietoterapie

Nectarul de fructe este un aliment usor digerabil atat pentru copii, dar şi pentru adulţi, aduce un aport de vitamine, minerale şi oligolelemente în organism.
Persoanele cu afectiuni cardiovasculare, hipercolesteremie, afectiuni renale, digestie lenta pot consuma zilnic acest nectar. Cei care au afectiuni digestive : gastrite, colite, enterocolite vor consuma nectarul cu prudentă, pentru a verifica daca tolerează combinaţia resopectivă. În acest caz putem porni de la simplu la complex, adică să preparăm întâi cu un singur fel de fructe sau legume verificăm daca nu apar probleme şi apoi în zilele următoare putem adăuga şi un alt tip de fructe.

Important!
Se poate utiliza şi lapte de soia sau lapte de soia multicerial pentru acest nectar.

Ingrediente- pentru 2 porţii:
  • 2 pahare iaurt de soia sau iaurt bio
  •  4 curmale fără sâmbure
  •  1 linguriţă cacao
  • 10 seminţe de fistic
  •  10 picături ulei esenţial de vanilie - de la magazine naturiste
  •  1 linguriţă miere
  •  2 linguriţe pastă de susan - tahini
  • 1 felie ananas
  •  8 linguri suc de portocale (proaspăt stors)
Variantă
  • 2 pahare iaurt de soia
  • 2 maracuja
  • 2 mandarine
  • 2 smochine
  • 10 seminţe fistic
  • 1 linguriţă de cacao
  • ulei esenţial vanilie
  • frunze de mentă
Mod de preparare
  • Se pregătesc fructele şi se pun în blender.
  • Se taie  1 felie de ananas proaspăt şi bine copt , în bucăţi şi se pune în blender.
  • Se pune mierea de albine, pudra de cacao,ulei  esenţial de vanilie
  • Se adaugă iaurtul cât să acopere cu 3-4 cm fructele. ulterior când vom prepara mereu acest nectar vom aprecia cantitatea de iaurt şi funcţie de preferinţe (dacă vrem sa fie mai consistent sau mai subţire nectarul).  
  • Se mixeaza 1-2 minute la blender.
  • Se gustă nectarul şi  dacă este necesar se mai pune miere.
Se serveşte în căni sau pahare mari decorat cu o felie de fruct.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu