Consideraţii generale
Reţetă simplă şi foarte gustoasă.
Cei care urmează Terapia dr. Ornish (cei care au afecţiuni cardiovasculare , hipercolesteremie, diabet vor prepara această reţetă fără ulei şi fără smântână iar gustul va fi foarte bun şi calitatea preparatului va fi dietetică).
Ciupercile aduc întotdeauna un surplus de proteine vegetale în organism, dar se digeră mai greu, de aceea, un plus de condimente DIGESTOL sau DIGESTIM este foarte indicat.
Ingrediente:
- 6 ciuperci cu pălăria mai mărişoară
- un ardei capia roşu
- 1 ceaşcuţă apă
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 2 linguri vin alb sec
- 1 roşie
- 1 linguriţă cu vârf de făină
- brânză tofu rasă
- sare, piper
Mod de preparare:
- Se curăţă ciupercile, se spală în 3-4 ape şi le punem la scurs. Se desprinde piciorul ciupercilor.
- Se toacă coditele ciupercilor, ceapa ,usturoiul şi ardeiul apoi le calim intr-o tigaie cu puţin ulei şi 1 lingură apă,lasam 5 minute punem vinul şi lăsăm să fiarbă până scade puţin.
- Dupa zece minute punem şi sosul de făină desfăută cu 1-2 linguri de apă şi amestecăm incontinuu până se ingroaşă şi totul devine aproape omogen,.
- Asezonam cu sare si piper.
- Pălăriile ciupercilor le punem intr-o intr-o tavă în care am pus hârtie de copt, sau le punem într-un vas de yena care să nu fie înalt uns cu puţin ulei.
- Presărăm sare si piper peste pălăriile de ciuperci apoi le umplem cu compoziţia preparată şi deasupra lor punem căte o bucăţică de brânză tofu şi apoi o felie de roşie
- Punem tava la cuptor pentru 20-25 minute.
Servim ciupercile cu sos de iaurt normal sau iaurt dietetic amestecat cu usturoi zdrobit si verdeaţă.
Se pot servi foarte bine si reci sunt delicioase!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu