Ciuperci umplute

Consideraţii generale

Reţetă simplă şi foarte gustoasă.

Cei care urmează Terapia dr. Ornish (cei care au afecţiuni cardiovasculare , hipercolesteremie, diabet vor prepara această reţetă fără ulei şi fără smântână iar gustul va fi foarte bun şi calitatea preparatului va fi dietetică).

Ciupercile aduc întotdeauna un surplus de proteine vegetale în organism, dar se digeră mai greu, de aceea, un plus de condimente DIGESTOL sau DIGESTIM este foarte indicat.

Ingrediente:
  • 6 ciuperci cu pălăria mai mărişoară
  •  un ardei capia roşu
  • 1 ceaşcuţă apă
  •  2 căţei de usturoi zdrobiţi
  •  2 linguri  vin alb sec
  • 1 roşie
  • 1 linguriţă cu vârf de făină
  •   brânză tofu rasă
  •  sare, piper

Mod de preparare:

  1.   Se curăţă ciupercile, se spală în 3-4 ape şi le punem la scurs. Se desprinde piciorul ciupercilor.
  2.  Se toacă coditele ciupercilor, ceapa ,usturoiul şi ardeiul apoi le calim intr-o tigaie cu puţin ulei şi 1 lingură apă,lasam 5 minute punem vinul şi lăsăm să fiarbă până scade puţin.
  3. Dupa zece minute punem şi sosul de făină desfăută cu 1-2 linguri de apă şi amestecăm incontinuu până se ingroaşă şi totul devine aproape omogen,.
  4. Asezonam cu sare si piper.
  5.  Pălăriile ciupercilor le punem intr-o intr-o tavă în care am pus hârtie de copt, sau le punem într-un vas de yena care să nu fie înalt uns cu puţin ulei.
  6. Presărăm sare si piper peste pălăriile de ciuperci  apoi le umplem  cu compoziţia preparată  şi deasupra lor punem căte o bucăţică de brânză tofu şi apoi o felie de roşie
  7. Punem  tava la cuptor pentru 20-25 minute.
 Servim  ciupercile cu sos de iaurt normal sau iaurt dietetic amestecat cu  usturoi zdrobit si verdeaţă.
 Se pot servi foarte bine si reci sunt delicioase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu