Andive cu avocado, ciuperci si alge

Consideraţii generale şi dietoterapie

HPIM2738Pentru informaţii referitor la proprietăţile andivelor găsiţi la "Salată de andive cu ciuperci şi maioneză".

Reţeta aceasta în care se pregătesc andivele cu avocado (care este onctuos şi nu conţine atâtea grăsimi şi colesterol ca maioneza), cu ciuperci şi alge verzi, este foarte nutritivă, conţine multe proteine, săruri minerale, oligoelemente, fiind chiar un izvor de sănătate. Este recomandată pentru regenerare, revitalizare, mineralizare, persoanelor care au carenţe de calciu, fier, iod, potasiu. Este recomandată diabeticilor, supraponderalilor ( cărora le recomand să facă salata fără avocado).

Salata preparată se pune în cojile de avocado care se aşează pe un platou cu andive  tocate. Dacă nu avem alge pentru acestă reţetă se pot utiliza măsline negre tăiate felii pe lungime.

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 3 andive de mărime mijlocie
  • 2 avocado
  • 200g ciuperci champignon mici
  • 20g alge verzi ( sau 10 măsline negre feliate)
Dressing aromat
  • 2 fire ceapă verde sau o ceapă mică
  • 2 linguri ulei de măsline presat la rece
  • opţional 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 1 linguriţă muştar
  • condimente aromate: coriandru,  busuioc, mentă, fenicul, măghiran, salvie, rozmarin,
  • 1/2 linguriţă ghimbir proaspăt ras sau pulbere de ghimbir
  • piper
Mod de preparare
  1. Se taie avocado în două pe lungime şi se scoate uşor miezul care se taie în cuburi nu prea mici.
  2. Se curăţă andivele de foile exterioare, se taie puţin din coada lor, se spală rapid în jet de apă şi se taie în două pe lungime şi apoi în felii transversale.
  3. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie în felii dacă sunt mici sau în cuburi dacă sunt mai mari.
  4. Se prepară dressingul aromat într-un bol.Dacă algele sunt sărate nu se pune sare în dressing.
  5. Se pun la înmuiat algele dacă sunt soiul verzi laminate în apă timp de 15 minute şi se taie bucăţi de 2 cm.Dacă avem alge nori ( pachete pentru sushi nori) nu se înmoaie ci se sfărâmă uşor în mâni şi se amestecă direct cu salata de andive.
  6. Se păstrează o mână de felii de andive care se vor pune pe platoul de sevit.
  7. Se amestecă andivele tăiate cu avocado, ciupercile, dressingul aromat, algele. 
  8. Se umplu cojile de avocado cu salata de andive şi se pun pe un platou presărat cu andive tocate.
  9. Se servesc cu verdeaţă tocată deasupra şi presărate cu alge.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu