Hrişca este considerată o mâncare uşoară dar hrănitoare. În această reţetă hrişca este nefiartă, dar prin înmuiere ea devine moale şi se desface bobul frumos, fiind consumată astfel în stare naturală. Se poate realiza această salată şi cu hrişca fiartă timp de 10 minute în apă, de 3 ori mai multă decât hrişca.. Această salată cu legume, ciuperci, avocado şi seminţe oleaginoase face ca preparatul să aibă un plus de nutrienţi, proteine, grăsimi vegetale anticolesteremiante.
Persoanele care realizează terapia dr. Ornish vor prepara salata fără avocado şi seminţe oleaginoase.
Poftă bună!
Ingrediente pentru 2 porţii:
- 100 gr hrişcă
- 100gr ciuperci champignon proaspete mici
- 1 avocado
- 1 ardei kapia mic sau un gogoşar
- 1 morcov mic
- 1 felie de ţelină rădăcină
- 2 roşii
- 1 ceapă mică sau câteva fire de ceapă verde
- 2 linguri seminte de floarea-soarelui
- 1 legătură mărar verde tocat
- 1 lingură suc de lămâie
- condimente aromate: pulbere de coriandru,cimbru, fenicul, chimen, turmeric
- sare, piper
Mod de preparare:
- Se alege hrişca de împurităţi, se spală în 3-4 ape şi se pune în apă rece la înmuiat 5.6 ore sau peste noapte. A doua zi se scurge şi se pune în salatieră.
- Legumele morcov, ţelina se curăţă de coajă şi se rad pe răzătoarea mare. Avocado, ceapa şi roşiile se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ardeiul kapia se curăţă de cotor şi seminţe şi se taie cubuleţe.
- Se amestecă toate legumele într-un bol timp de 2-3 minute pentru ca avocado să devină o pastă onctuasă.
- Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie felii.
- Se adaugă peste hrişcă legumele omogenizate, ciupercile feliate, seminţele de floarea soarelui, mărarul tocat, condimentele aromate , sarea şi piper după gust.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu