Papanasi dietetici cu branza de vaci, nuca si miere de albine

Consideraţii generale

Papanaşii cu brânză de vaci, fierţi sunt o modalitate dietetică de a pregăti un desert rapid şi savuros. De obicei,Papanasifierti aceşti papanaşi se dau prin pesmet prăjit în unt sau ulei.
Reţeta mea este foarte bună, cu un gust delicat, dar şi dietetică.
Papanaşii fierţi se vor da prin unt pus într-un bol mic. Untul se va topi datorită temperaturii papanaşilor şi apoi se vor rostogoli prin nucă vanilată.
Acest desert poate fi consumat de la copii mici la vârstnici.
Cei care urmează Terapia Ornish sau au hipercolesteremie vor prepara papanaşii fără unt, nuci. Cei care au diabet vor consuma acest preparat în limita dietei zilnice prescrise.

Ingrediente pentru 14-15 papanaşi
  • 300g brânză de vaci bine scursă
  • 1 ou
  • 2 linguri griş
  • 1 lingură făină de grâu integrală fin măcinată, sau albă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lingură zahăr brun sau miere
  • sare
Pentru acoperit exterior:
  • 1/2 lingură unt
  • 150g  nuci măcinate
  • zahăr vanilat
  • 150 g smântână
  • miere de albine naturală
Mod de preparare:
  1. Într-o cratiţă se pun la fiert cca 2litri de apă şi 1 linguriţă de sare.
  2. Se amestecă într-un bol brânza de vaci, oul, grişul, făina, zahărul vanilat, zahărul sau mierea, sare.Dacă brânza a fost prea moale se mai adaugă 1 lingură de griş.
  3. Când compoziţia a devenit omogenă se ia cu lingura din compoziţie cam cât o nucă mare. Cu mâna dată prin puţină făină pusă anterior într-o farfuriuţă se formează o sferă frumosă.
  4. Pe măsură ce facem aceste sfere le punem pe o farfurie plată.
  5. Când toată compoziţia a fost făcută papanaşi sferici se pun cu grijă unul lângă altul în cratiţa cu apă clocotită. Se dă focul la mic şi se lasă la fiert 10-15 minute pănă când papanaşii au ieşit la suprafaţă.
  6. Se pune într-un bol mic untul.
  7. Se pune pe o farfurie nuca măcinată şi amestecată cu zahărul vanilat.
  8. Se scot cu o spumieră 3-4 papanaşi, se scurg bine şi se pun în bolul cu unt. Se rostogolesc prin untul topit să se ungă cu unt uniform apoi se rostogolesc prin nuca măcinată.
  9. Se pun apoi frumos aşezaţi pe un platou.
  10. Se servesc calzi punând fiecare porţie într-un bol .
  11. Pe fiecare papanaş se picură puţină miere deasupra  şi se pune o linguriţă de smântână. Se decorează cu o boabă de strugure, zmeură, căpşună, vişină sau o felie de mandarină. Se poate pune chiiar o boabă din fructele din dulceaţă.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu