Nectar vitaminzant din fructe

Consideratii generale

Nectarul de fructe (aşa cum îl prepar eu) este un amestec de fructe de sezon cu apă plată, miere de albine naturală adaugată dupa gust şi nuci, care este mixat rapid la blender.
Nectarul astfel preparat constituie un mic dejun consistent, uşor de preparat şi digerat.
Fantezia si gusturile celui care îl prepară au un camp nesfârşit de combinaţii posibile. Eu vă ofer numai unele sugestii, de aici încolo iniţiativa vă aparţine...
Nectarul poate fi preparat din fructele pe care le avem la dispoziţie, dacă vă lipseşte unul din ingrediente.

Dietoterapie
Nectarul din fructe este un aliment uşor digerabil, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. În mod special persoanele care au lipsă de vitamine şi minerale, convalescenţiicopii aflaţi în perioada de creştere, vor trebui să introducă în alimentaţia lor curentă acest nectar delicios şi sănătos.
Persoanele cu afectiuni cardiovasculare, hipercolesteremie, afectiuni renale, digestie lentă pot consuma zilnic acest nectar vitaminizant. Cei care au afectiuni digestive: gastrite, colite, enterocolite vor consuma cu prudenţă pentru a verifica daca nu apar probleme.

Diabeticii pot prepara nectarul fără miere, mai ales dacă in compoziţie intră unele fructe dulci.

Ingrediente - pentru 2 porţii
  • 2 mere
  • 1 banana
  • suc de la 1/2  grapefruit mijlociu
  • suc de la 1/2 portocala
  • 1 felie de lamaie
  • 1 lingura miere de albine
Mod de preparare
  1. Se spala merele, se taie bucati mari ( cotorul nu se foloseste) se pun in blender. Daca coaja nu arata prea bine sau nu ne place se pot folosi curatate de coaja.
  2. Se pune apoi banana curatata de coaja
  3. Se adauga sucul de grapefruit si de portocala. daca nu avem ambele feluri de fructe putem folosi numai unul.
  4. Se spala lamaia bine si se taie o felie subtire.
  5. Se adauga apa cat sa acopere cu 3-4 cm fructele. ulterior cand vom prepara mereu acest nectar vom aprecia cantitatea de apa si functie de preferinte daca vrem sa fie mai consistent sau mai subtire.  
  6. Se adauga mierea, urmand sa stabiliti si aici preferintele ,dupa gust.
  7. Se mixeaza 1-2 minute la blender.
Se serveste in cani sau pahare mari. Pus intr-o sticla poate fi luat si la serviciu daca avem un frigider in care sa-l tinem.
Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu