Considerații generale
Pentru a obţine un nectar de băut şi nu o pastă de fructe, este necesar să adăugăm de la început un lichid în blender, care să fluidizeze nectarul. Densitatea nectarului poate fi corectată cu adaos de lichid care poate fi : apă plată, sucuri naturale obţinute la storcător (nu cumpărate din supermarket) din fructe sau legume, lapte, iaurt, lapte de soia, macerate din plante
Dietoterapie - este detoxifiant ,depurativ, diuretic, antianemic,drenor renal şi hepatic, vitaminizant, antiseptic, astringent, stimulent al imunităţii, reglează tranzitul intestinal, fluidizează eliminarea bilei, hipoglicemic, hipocolesteremiant, întineritor tisular, reglare ponderală
Ingrediente pentru 2 porţii
- 2 căni apă plată
- 1 felie de pepene galben
- 2 caise fără sâmbure
- 2 piersici fără sâmbure
- miezul sâmburilor zdrobiţi de la caise şi piersici
- 1 banană
- 1 măr golden auriu
- 1/2 grapefruit numai sucul
- 1 portocală - sucul
- 1 felie de lămâie
- 1/2 cană boabe struguri tămâioşi sau agrişe
- opţional :1- 2 linguri miere de albine
Mod de preparare
- Se spală caisele, piersicile, mărul şi se taie în felii.
- Se taie în bucăţi cam de 2-3 cm miezul de la pepenele galben.
- Se storc la storcătorul de citrice grapefruitul, portocala.
- Se zdrobesc uşor sâmburi de caise şi piersici şi se alege miezul interior.
- Se pun blender bucăţile de pepene, caise, piersici, banană, măr, boabele de strugure sau de agrişe, miezul de sâmburi,sucul de citrice, felia de lămâie, mierea de albine şi apa plată. Se mixează toate acestea timp de 2-3 minute, cât să obţinem un amestec omogen. Dacă este necesar pentru corectarea densităţii nectarului, se mai poate adăuga apă, suc de citrice şi apoi mai mixăm 10- 20 de secunde.
Se serveşte cu frunze de busuioc sau mentă tocate deasupra.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu