Nectar cu lapte de soia si fructe - Fruity Milk

Consideratii generale

Nectarul "Fruity Milk" un amestec de fructe (şi/sau legume) care sunt mixate la blender având ca bază fluidă laptele de soia sau combinaţie de lapte de soia multicerial, miere de albine naturală adaugată dupa gust si nuci.

HPIM2872m Laptele de soia se prepară după reţeta prezentată pe blog sau conform instrucţiunilor de la aparatul pentru lapte de soia.
Nectarul astfel preparat constituie un mic dejun consistent dar şi usor de digerat si preparat.
Fantezia si gusturile celui care il prepara au un camp nesfarsit de combinatii posibile. Eu voi da numai unele sugestii , de aici incolo initiativa va apartine...
Nectarul poate fi preparat din fructele pe care le avem la dispozitie.

Poate fi îmbogăţit cu legume : morcov, ţelină sau germeni de cereale . Acest nectar se prepară din fructe proaspete. Chiar dacă dintr-un ananas utilizăm doar o feli, ceea ce rămâne se păstrează la frigider şi se foloseşte în altă zi.
Ananasul se alege să fie coaja, dar mai ales baza fructului moale, coaptă. Atunci este el aromat şi dulce. Mango se alege să fie fructul destul de moale la apăsare.  Atenţie!!! în nectarul cu lapte de soia nu se utilizează citricele pentru că există posibilitatea să se brânzească laptele.
 
DietoterapieNectarul este un aliment usor digerabil atât pentru copii cat şi pentru adulţi. În mod special persoanele care au lipsa de vitamine si minerale, convalescentii,  copii aflati in perioada de crestere vor trebui sa introduca in alimentatia curenta acest nectar delicios si sanatos.
Persoanele cu afectiuni cardiovasculare, hipercolesteremie, afectiuni renale, digestie lenta pot consuma zilnic acest nectar. Cei care au afectiuni digestive : gastrite, colite, enterocolite vor consuma nectarul cu prudenta pentru a verifica daca tolereaza combinatia resopectiva. În acest caz putem porni de la simplu la complex, adică să preparăm întâi cu un singur fel de fructe sau legume verificăm daca nu apar probleme şi apoi în zilele următoare putem adăuga şi un alt tip de fructe.
Diabeticii pot prepara nectarul fara miere, mai ales daca in compozitie intră unele fructe dulci.
Ingrediente- pentru 2 porţii varianta cu fructe exotice
 • 2 pahare lapte de soia proaspat preparat in casa
 • 1 felie ananas proaspăt
 • 1 mango
 • 1 banană
 • 1-2 linguriţe miere de albine
 • opţional: 1 lingură alune crude sau  miezul de de la 2-3 nuci
 • Mod de preparare
 • Se taie o felie de ananas, se curăţă de coaja exterioară, se taie în bucăţi mai mici şi se pune în blender.Putem folosi ananas şi din conservă dar nu se compară gustul.
 • Se pune apoi banana curăţată de coajă se taie bucăţi .
 • Mango se curăţă de coajă şi se desprinde cu un cuţit de pe sâmbure.
 • Se adauga laptele de soia sau laptele de soia cu cereale  cat sa acopere cu 3-4 cm fructele. ulterior cand vom prepara mereu acest nectar vom aprecia cantitatea de lichid necesara si functie de preferinte, daca vrem ca nectarul sa fie mai consistent sau mai subtire.  
 • Se adauga mierea, urmand sa stabiliti si aici preferintele ,dupa gust apoi alunele sau nuci.
 • Se mixeaza 1-2 minute la blender.
Se serveste in cani sau pahare mari decorat cu frunye de busuioc sau felii de fructe.. Pus intr-o sticla poate fi luat si la serviciu daca avem un frigider in care sa-l tinem.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu