Nectar cu fructe exotice - Exotic Delight

Consideratii generale

Nectarul   delicios este un amestec de fructe exotice care sunt mixate la blender, având ca bază fluidă apa plată şi alte ingrediente alese după preferinţe.
Nectarul constituie un mic dejun consistent dar şi usor de digerat si preparat.
Fantezia si gusturile celui care il prepara au un camp nesfarsit de combinatii posibile. Eu vă ofer doar unele sugestii, de aici incolo, initiativa va apartine...
Exotic delight
 
Nectarul poate fi preparat din fructele pe care le avem la dispozitie. Poate fi îmbogăţit cu nuci, polen sau germeni de cereale. Acest nectar se prepară din fructe proaspete. Cine doreşte să dea o superbă culoare roz acestui nectar, poate adăuga în blender odată cu fructele o felie mică de sfeclă roşie. Astfel vom avea vitamine suplimentare, gustul rămâne foarte aromat şi obţinem o culoare frumoasă a nectarului.
Nectarul va avea un plus de savoare dacă vom adăuga fie un fruct de maracuja ( fructul pasiunii), fie 1/2 de papaya, fie o guavă, fie câteva fructe de lychee decojite, fie un  fruct de mangostan etc.  Se vor  utiliza în nectar 1 -2  fructe aromate, se va evita combinarea prea multor gusturi foarte aromate.
Dietoterapie

Nectarul este un aliment usor digerabil atat pentru copii cat si pentru adulti, aduce un aport de vitamine, minerale şi oligolelemente în organism.
Persoanele cu afectiuni cardiovasculare, hipercolesteremie, afectiuni renale, digestie lenta pot consuma zilnic acest nectar. Cei care au afectiuni digestive : gastrite, colite, enterocolite vor consuma nectarul cu prudenta pentru a verifica daca tolereaza combinatia resopectiva. În acest caz putem porni de la simplu la complex, adică să preparăm întâi cu un singur fel de fructe sau legume verificăm daca nu apar probleme şi apoi în zilele următoare putem adăuga şi un alt tip de fructe.
Diabeticii pot prepara nectarul fara miere şi banană.

Ingrediente - pentru 2 porţii:
  • 2 pahare apă plată sau de izvor
  • 1 mango
  • 1 banană
  • opţional : fructe exotice aromate : maracuja( fructul pasiunii), 1 felie ananas, Papaya, guava, mangostan, lychee
  • sucul de la o portocală
  • sucul de la 1/2 de grapefruit
  • 1 felie de lămâie
  • 1 măr Ionathan sau Golden
  • 2 linguriţe miere de albine naturală
  • opţional :miezul de la 3 nuci
  • 1/3 linguriţă scorţişoară
  • 1 felie ghimbir proaspăt
  • frunze de busuioc
Mod de preparare:
  • Se pregătesc fructele şi se pun în blender.
  • Mango se curăţă de coajă şi se desprind felii cu un cuţit de pe sâmbure..
  • Se stoarce portocala şi grapefruitul iar sucul se pune în blender.
  • Se pune apoi banana curăţată de coajă se tăiată bucăţi
  • Se pune  mărul curăţat de coajă şi se tăiat bucăţi.
  • Se spală bine lămâia cu apă caldă şi se taie o felie de 4-5mm grosime.
  • Se pune miezul de nucă , mierea de albine, pulberea de scorţişoară, o felie subţire de ghimbir proaspăt sau puţină pulbere de ghimbir.
  • Se adaugă apa plată cât să acopere cu 3-4 cm fructele. ulterior când vom prepara mereu acest nectar vom aprecia cantitatea de apă şi funcţie de preferinţe (dacă vrem sa fie mai consistent sau mai subţire nectarul).  
  • Se mixeaza 1-2 minute la blender.
  • Se gustă nectarul şi se mai adaugă apă dacă este necesar sau miere.
Se serveşte în căni sau pahare mari decorat cu o felie de fruct.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu