Consideraţii generale
Aceast preparat este gustos, dar şi dietetic, poate fi consumat de copii şi vârstnici, de diabetici, de supraponderali şi dacă nu se pune unt chiar şi de cei care realizează Terpia Ornish.
Foarte gustoasă este chiar şi conopida simplă, fiartă numai 10 minute în apă cu sare. Are un gust uşor dulceag delicat.
Ingrediente
Aceast preparat este gustos, dar şi dietetic, poate fi consumat de copii şi vârstnici, de diabetici, de supraponderali şi dacă nu se pune unt chiar şi de cei care realizează Terpia Ornish.
Foarte gustoasă este chiar şi conopida simplă, fiartă numai 10 minute în apă cu sare. Are un gust uşor dulceag delicat.
Ingrediente
- 1 conopidă
- 2 linguri suc de lămâie
- 1/2 cană zeamă de la fiert conopida
- 1 lingură unt
- opţional 1 căţel usturoi zdrobit
- opţional 1 lingură muştar cu hrean
- mărar şi pătrunjel tocat
- piper
- sare
- Conopida se desface în bucheţele şi se ţine în apă cu puţină sare cca 15 minute .
- Se fierbe apoi cca 10- 15 minute în apă cu sare, să rămână uşor crocantă.. Se scurge de apă.
- Se prepară sosul : se amestecă ingredientele într-un bol.
- Se aşează conopida într-o salatieră, se adaugă cât mai uniform sosul de lămâie, eventual se mai face loc cu lingura să pătrundă peste toate bucăţelele de conopidă,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu