Consideraţii generale
Salata cu multivitamine naturale ste o salată excelentă, cu multe vitamine, este detoxifiantă, vitalizantă, antianemică, scade colesterolul şi este recomandată şi diabeticilor în limita dietei zilnice. Această salată se serveşte alături de alte preparate sau simplă, la cină.
Ingrediente pentru 2 porţii:
Salata cu multivitamine naturale ste o salată excelentă, cu multe vitamine, este detoxifiantă, vitalizantă, antianemică, scade colesterolul şi este recomandată şi diabeticilor în limita dietei zilnice. Această salată se serveşte alături de alte preparate sau simplă, la cină.
Ingrediente pentru 2 porţii:
- 250g varză albă
- 150g sfeclă roşie
- 150g morcov
- 1 felie ţelină
- 150g ridiche neagră
- câteva frunze de spanac
- 1 roşie
- pătrunjel verde tocat
- 2 linguri ulei de măsline presat la rece
- 1 lingură oţet de mere
- 1 lingură apă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- condimente aromate: coriandru, busuioc, cimbru, chimen, rozmarin
- sare, piper
- Se curăţă, se spală şi se rad pe răzătoarea mare morcovul, sfecla, ţelina, ridichea neagră.
- Se înlătură frunzele exterioare ale verzei. Se taie în 4 părţi o varză de cca 1Kg (În acest fel se manipuleză mai uşor varza şi se păstrează apoi la frigider ). Se rade apoi una din bucâţi cca 250g pe răzătoare.
- Se spală şi se taie felii sau cuburi roşia. Se spală şi se rup frunzele de spanac.
- Se amestecă într-un bol ingredientele pentru dressing.
- Se pun într-o salatieră legumele pregătite, verdeaţa, spanacul şi se adaugă dressingul aromat.Se amestecă uşor.
- Se lasă să stea 1-2 ore la rece salata să se pătrundă de arome. Se poate consuma şi imediat.
- Se serveşte alături de preparate din cartofi, orez, linte, năut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu