Piure de cartofi şi spanac
Consideraţii generale
Putem să ridicăm valoarea alimentară a unui simplu piure de cartofi adăugând spanac şi verdeţuri proaspete. Un plus de vitamine şi minerale vor fi binevenite dar vorda şi un gust exccelent tradţionalului piure de cartofi. persoanele care postesc vor fluidiza piureul cu apa în care au fiert cartofii şi nu vor adăuga unt şi smântână.
Ingrediente pentru 1 porţie
- 2 cartofi mari
- 150g spanac proaspăt( 2 legături)
- 1-2 fire ceapă verde
- 1 linguriţă de unt ( pentru persoanele care nu postesc)
- opţional 1 linguriţă smântână
- 1 lingură morcov ras pe răzătoarea mică
- mărar verde tocat
- Hasmaţuchi tocat
- Condimente aromate: pulbere de coriandru, chimen, curry, busuioc
- Sare
- Piper
Mod de preparare
1. Se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb cartofii în apă cu sare timp de 20 minute..
2. Se aleg frunzele de spanac, se spală în 3-4 ape. Se pune apă la fiert şi când clocoteşte se pune spanacul să se opărească 2-3 minute. Se scurge apoi de apa în care a fiert. Se toacă mărunt.
3. Se curăţă şi se spală o bucată de morcov şi se rade pe răzătoarea mică.
4. Se spală şi se taie mărunt ceapa verde, pătrunjelul şi hasmaţuchiul.
5. Când cartofii sunt fierţi se închide focul. Se scurge apa în care au fiert cartofii dar se păstrează 1 ceaşcă de zeamă
6. Se face piureul de cartofi cu cu mixer-ul sau cu telul special de piure. Se adaugă câte puţin din apa în care au fiert cartofii , ca să fluidizăm piureul. Se amestecă apoi cu spanacul tocat şi untul, smântână.
Se adaugă morcovul ras , ceapa tocată şi mărar tocat, condimente aromate. Se potriveşte de sare şi piper.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu