Consideraţii generale
Ingrediente- pentru 2 porţii
Andivele umplute constituie un aperitiv rapid de pregătit şi este deosebit de hrănitor. Preparatul este recomandat copiilor şi adolescenţilor aflaţi în perioada de creştere, femeilor aflate în periada de menopauză, femeilor care alăptează, persoanelor care au osteoporoză. Persoanele care au diabet sau cele care sunt supraponderale, cele care au colesterolul mărit, arteroscleroză, cardiacii vor consuma acest fel de mâncare în limita dietei zilnice utilizând brânză de vaci degresată şi combinând ingredientele astfel încăt legumele să fie preponderente.
Ingrediente- pentru 2 porţii
- 2 andive mijlocii
- 200g brânză de vaci proaspătă, brânză de capră su urdă
- 1 morcov mic
- 1 ardei gras sau gogoşar
- 2 fire de ceapă verde sau o ceapă foarte mică
- 1 lingură ulei presat la rece
- mărar şi pătrunjel verde
- 1 linguriţă de condimente aromate: chimen, coriandru, cimbru, rozmarin
- puţin piper negru
- sare
- Se pregătesc legumele : se curăţă morcovul, se spală şi se rade pe râzătoarea mică, se spală şi se taie ceapa.
- Se spală gogoşarul,ardeiul şi se taie cubuleţe mici.
- Se spală şi se toacă mărunt verdeaţa
- Se mix-ează legumele pregătite împreună cu brânza de vaci, se pune uleiul, condimentele, verdeaţa tocată mărunt, sarea şi se amestecă. Dacă nu avem mixer se amestecă cu furculiţa mai întâi brânza pe care o facem ca o cremă onctuasă, apoi punem legumele şi condimentele amestecând să fie o pastă omogenă.
- Se gustă de sare.
- Se pregătesc andivele : se îndepărtează primul rând de foi exterioare şi se taie puţin la baza . Se spală în jet rapid de apă. Se scot cu grijă foile fără a se rupe.
- Se pune pe fiecare foaie de andivă, compoziţia de brânză şi legume cât mai estetic. Se decorează cu o felie de roşie, ardei, verdeaţă.
- Se aşează andivele umplute pe platoul de servit pe care am pus un strat de frunze de salată verde sau spanac tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu