Supa crema de urzici

Supă cremă de urzici

Consideraţii generale

Urzici piure2-1 Supa cremă de urzici este un preparat delicios cu multe vitamine şi minerale. Se prepară rapid. Este bine să nu fierbem urzicile îndelung ci numai să le opărim pentru ca să păstreze intacte vitaminele şi mineralele. pentru preparatul de post nu se va folosi lapte, smântână.

 

 

 

Ingrediente

  •      500g urzici
  •      2 cartofi
  •      1 morcov
  •      1 păstârnac sau pătrunjel
  •       2 cepe 
  •       40g faina ( 2 linguri de făină)  
  •      100ml lapte sau apă rece
  •      1 lingură ulei presat la rece
  •       2-3 căţei de usturoi zdrobiţi
  •      2 fire de ceapă verde
  •        mărar verde tocat
  •        condimente aromate: pulbere de coriandru, busuioc
  •        20g sare
  •       opţional : hrean ras 
  •      opţional 1 lingură smântână
Mod de preparare
  1. Se curăţă şi se spală cartofii, morcovul, păstârnacul, ceapa se taie bucăţi şi se pun în 2 litri de apă rece la fiert împreună, cu sarea. Se lasă  să fiarbă timp de 20 minute.
  2.  Se aleg urzicile de împurităţi, se spală bine în 3-4 ape până apa iese curată. Când cartofii sunt fierţi   se adaugă în oala cu supă şi urzicile. Se lasă să dea un clocot 1 minut.
  3.  Supa se lasă să se răcorească 10-15 minute, se strecoară iar apa de fierbere se păstrează.
  4. Se dau legumele la blender împreună cu urzicile crude şi tocate (sau dacă nu avem blender  se dau prin sită).
  5. Se  pune în oala pentru supă zeama de fierbere, piureul de legume şi urzici.
  6. Se face un sos din făină cu lapte sau cu puţină  apă rece şi se adaugă supei cremă când începe să fiarbă. Se dă în clocot 2 minute.
  7. Se închide focul , se pune  apoi usturoiul pisat,ceapa verde tocată, condimentele aromate , mărarul tocat, uleiul  şi se potriveste de sare.
  8. Se serveste cu hrean ras deasupra sau  smântână şi cu crutoane de pâine.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu