Andive cu branza si ardei

Andive cu brânză şi ardei

Consideraţii generale

Andive branza-4
Andivele umplute constituie un aperitiv rapid de pregătit şi este deosebit de hrănitor. Preparatul este recomandat copiilor şi adolescenţilor aflaţi în perioada de creştere, femeilor aflate în periada de menopauză, femeilor care alăptează, persoanelor care au osteoporoză. Persoanele care au diabet sau cele care sunt supraponderale,  cele care au colesterolul mărit, arteroscleroză, cardiacii vor consuma acest fel de mâncare în limita dietei zilnice utilizând brânză de vaci  degresată şi combinând ingredientele astfel încăt legumele să fie preponderente.  


Ingrediente- pentru 2 porţii
  • 2 andive mijlocii
  • 200g brânză de vaci proaspătă, brânză de capră su  urdă
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei gras  sau gogoşar
  • 2 fire de ceapă verde sau o ceapă foarte mică 
  • 1 lingură ulei presat la rece
  • mărar şi pătrunjel verde
  • 1 linguriţă de condimente aromate: chimen, coriandru, cimbru, rozmarin
  •  puţin piper negru
  • sare
Mod de preparare
  1. Se pregătesc legumele : se curăţă morcovul, se spală şi se rade pe râzătoarea mică, se spală şi se  taie ceapa.
  2. Se spală gogoşarul,ardeiul  şi se taie cubuleţe mici.
  3. Se spală şi se toacă mărunt verdeaţa
  4. Se mix-ează  legumele pregătite împreună cu  brânza de vaci, se pune uleiul, condimentele,  verdeaţa tocată mărunt, sarea şi se amestecă. Dacă nu avem mixer se amestecă cu furculiţa mai întâi brânza pe care o facem ca o cremă onctuasă, apoi punem legumele şi condimentele amestecând să fie o pastă omogenă.
  5. Se gustă de sare.
  6. Se pregătesc andivele : se îndepărtează primul rând de  foi exterioare  şi se taie puţin la baza . Se spală în jet rapid de apă. Se scot cu grijă foile  fără a se rupe.
  7. Se pune pe fiecare foaie de andivă, compoziţia de brânză şi legume cât mai estetic.  Se decorează cu o felie de roşie, ardei, verdeaţă.
  8. Se aşează andivele umplute  pe platoul de servit pe care am pus un strat de  frunze de salată verde sau spanac tocat.
    Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu