Conopida cu sos de lamaie si verdeturi

Consideraţii generale

Aceast preparat este gustos, dar şi dietetic, poate fi consumat de copii şi  vârstnici, de diabetici, de supraponderali şi dacă nu se pune unt  chiar şi de cei care realizează Terpia Ornish.
Foarte gustoasă este chiar şi conopida simplă, fiartă numai 10 minute în apă cu sare. Are un gust uşor dulceag delicat.

Ingrediente
  • 1 conopidă
Sosul de lămâie
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1/2 cană zeamă de la fiert conopida
  • 1 lingură unt
  • opţional 1 căţel usturoi zdrobit
  • opţional 1 lingură muştar cu hrean
  • mărar şi pătrunjel tocat
  • piper
  • sare
Mod de preparare:
  1. Conopida se desface în bucheţele şi se ţine în apă cu puţină sare cca 15 minute .
  2. Se fierbe apoi cca 10- 15 minute în apă cu sare, să rămână uşor crocantă.. Se scurge de apă.
  3. Se prepară sosul : se amestecă ingredientele într-un bol.
  4. Se aşează conopida într-o salatieră, se adaugă cât mai uniform sosul de lămâie, eventual se mai face loc cu lingura să pătrundă peste toate bucăţelele de conopidă,
Pofto bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu