Consideraţii generale
Primăvara natura mamă ne copleşeşte cu bogăţia de verdeţuri, cu bogăţia de gusturi şi arome, cu explozia de prospeţime pe care o crează, cu aportul nemaipomenit de vitamine şi minerale.
O salată de primăvară este sănătate curată. Putem şi trebuie să utilizăm cât mai multe plante în salata de primăvară pentru a beneficia de calităţile cu totul remarcabile antioxidante, depurative, vitaminizante şi mineralizante şi terapeutice ale fiecăreia.
Primăvara natura mamă ne copleşeşte cu bogăţia de verdeţuri, cu bogăţia de gusturi şi arome, cu explozia de prospeţime pe care o crează, cu aportul nemaipomenit de vitamine şi minerale.
O salată de primăvară este sănătate curată. Putem şi trebuie să utilizăm cât mai multe plante în salata de primăvară pentru a beneficia de calităţile cu totul remarcabile antioxidante, depurative, vitaminizante şi mineralizante şi terapeutice ale fiecăreia.
Salata de primăvară cu salată verde şi verdeţuri
Ingrediente
- 1 căpăţână mare de salata verde
- 1 legătură spanac
- 1 legătură grâuşor sau untişor
- 1 legătură lobodă roşie
- 1 legătură ridichi de lună
- 2 -3 fire de ceapă verde tocată
- 2 legăruri hasmaţuchi tocat
- frunze de leurdă
- frunze de leuştean
- frunze de măcriş
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar
Dressing aromat - 2 linguri ulei de măsline presat la rece
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri apă
- condimente : coriandru, chimen, cimbru, rozmarin, salvie, busuioc, tarhon
- ghimbir
- sare
- Salata verde se desface de foi ,se spală în 3-4 ape si se scurge bine, apoi se taie sau se rup frunzele bucăţi. Unele persoane obişnuiesc să taie salata foarte mărunt dar astfel ea se va oxida foarte repede şi îşi pierde şi proprietăţile şi aspectul.
- Se aleg frunzele de spanac şi de grâuşor,, se spală în 3-4 ape.
- Se spală şi se toacă, ceapa, leurda, loboda, pătrunjelul, mărarul şi hasmaţuchiul.
- Se spală şi se taie felii ridichile.
- Se pun toate intr-un castron.
- Se adauga dresing-ul, se amestecă uşor.
- Se serveşte în salatieră şi se presară cu mărar şi patrunjel verde tăiat marunt, Se decoreaza cu ridichi şi felii de ridichi de culoare roşie, felii de roşie, morcov ras.
- Poftă bună!
- Dietoterapie în colaborare cuCENTRUL NATURIST DE SĂNĂTATE„ Steaua Divină”Cabinete medicaleIaşi, str. G-ral Berthelot, nr. 10, tel. 0232248604
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu