Nectar detoxifiant "Verdele clar al Verii"

Considerații generale:

Nectarul se realizează prin mixarea ingredientelor sale: fructe, legume, verdeţuri, seminţe oleaginoase într-un blender.

Pentru a obţine un nectar de băut şi nu o cremă de fructe, este necesar să adăugăm de la început în blender un lichid care să-l fluidizeze. Densitatea nectarului de fructe poate fi corectată cu adaos de lichid care poate fi : apă plată, sucuri naturale obţinute la storcător (nu cumpărate din supermarket) din fructe sau legume,  lapte, iaurt şi iaurt de soialapte de soia, lapte de migdale, macerate din plante, etc.



Dietoterapie

Nectarul "Verdele clar al verii" este detoxifiant, depurativ, diuretic, antianemic, drenor renal şi hepatic, tonic amar,vitalizant, vitaminizant, antiseptic, astringent, antireumatismal, stimulent al  imunităţii, reglează tranzitul intestinal, fluidizează eliminarea bilei, hipoglicemic, hipocolesteremiant, întineritor tisular, reglare ponderală.

Pătrunjelul –conţine  vitamine, minerale, proteine, enzime, are proprietăţi esenţiale în metabolismul oxigenului, în menţinerea funcţionării normale a suprarenalei şi tiroidei, în păstrarea sănătăţii vaselor sanguine, mai ales a capilarelor, diuretic, dizolvă pietrele de la rinichi şi fiere; este eficient în afecţiuni ale ochilor: ulceraţii de cornee, cataracte, conjunctivite.

Spanacul – constituie o modalitate naturală de curăţire şi regenerare a tubului digestiv, elimină constipaţia, este vitaminizant, remineralizant, antianemic, previne diabetul,  este hipotensiv, previne degradarea oculară. Combinat cu suc de morcovi, are un efect benefic asupra dinţilor şi gingiilor.

Ţelina – conţine vitamine, enzime, minerale: calciu, magneziu, fier, proteine. Frunzele de ţelină, dar şi rădăcina are proprietăţi vitalizante. Are numeroase indicaţii: tonic general, imunostimulator, drenor hepatic şi renal, tonic al sistemului nervos şi al suprarenalelor, afrodiziac,depurativ, antireumatismal şi antigutos, antiseptic. Combinat cu sucul de morcov ajută la îndepărtarea unor afecţiuni nervoase.

Păpădia – se foloseşte în curele depurative indicate în litiază, insuficienţă biliară, celor cu exces de colesterol. Se adaugă în amestecuri de sucuri sau nectaruri.

Ingrediente pentru 2 porţii
    * 11/2 căni apă plată
    * 1 morcov mijlociu,
    * 1 legătură pătrunjel verde
    * 2 lujeri ţelină
    * 2-3 crenguţe leuştean
    * o mână de frunze de spanac
    * 2-3 frunze păpădie
    * 2 cm ghimbir proaspăt sau un vârf linguriţă pulbere de ghimbir
    * 1 lingură zeamă lămâie
    * opţional :1 linguriţă miere de albine

Se spală verdeţurile, se taie în bucăţi cam de 2-3 cm (ca să nu se înfăşoare în jurul cuţitelor de la blender), se curăţă de coajă morcovul, se spală şi se taie felii.


Se pun în blender verdeţurile, morcovul, ghimbirul, zeama de lămâie, mierea de albine, apa plată.
Se mixează toate acestea timp de 2-3 minute să obţinem un amesrec omogen. Dacă este necesar se mai poate adăuga apă, zeamă de lămâie sau miere.


Se serveşte cu frunze proaspete de busuioc sau mentă deasupra.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu