Nectar delicat cu lapte de soia si fructe - Soft Touch

Consideratii generale

Nectarul  este un amestec de fructe de sezon (şi/sau legume) care sunt mixate la blender având ca bază fluidă laptele de soia sau combinaţie de lapte de soia multicerial, miere de albine naturală adaugată dupa gust si nuci.
HPIM2827mLaptele de soia se prepară după reţeta prezentată pe blog sau conform instrucţiunilor de la aparatul pentru lapte de soia.
Nectarul astfel preparat constituie un mic dejun consistent dar şi usor de digerat si preparat.
Fantezia si gusturile celui care il prepara au un camp nesfarsit de combinatii posibile. Eu voi da numai unele sugestii , de aici incolo initiativa va apartine...

Nectarul poate fi preparat din fructele pe care le avem la dispozitie. Poate fi îmbogăţit cu legume : morcov, ţelină sau germeni de cereale

Atenţie!!! în nectarul cu lapte de soia nu se utilizează citricele pentru că există posibilitatea să se brânzească laptele.

Dietoterapie
 Nectarul este un aliment usor digerabil atat pentru copii cat si pentru adulti. In mod special persoanele care au lipsa de vitamine si minerale, convalescentii,  copii aflati in perioada de crestere vor trebui sa introduca in alimentatia curenta acest nectar delicios si sanatos. 

Persoanele cu afectiuni cardiovasculare, hipercolesteremie, afectiuni renale, digestie lenta pot consuma zilnic acest nectar. Cei care au afectiuni digestive : gastrite, colite, enterocolite vor consuma nectarul cu prudenta pentru a verifica daca tolereaza combinatia resopectiva. În acest caz putem porni de la simplu la complex, adică să preparăm întâi cu un singur fel de fructe sau legume verificăm daca nu apar probleme şi apoi în zilele următoare putem adăuga şi un alt tip de fructe.
Diabeticii pot prepara nectarul fara miere, mai ales daca in compozitie intră unele fructe dulci.
Ingrediente - pentru 2 portii
  • 2 pahare lapte de soia preparat la rece
  • 1 măr Ionathan sau Golden
  • 1 banană
  • 1 caisă
  • 1 piersică
  • 2 lingurite miere de albine naturală
  • 1 lingură germeni de grâu, orz, ovăz
  • frunze proaspete de busuioc, menta
Mod de preparare
  1. Se spala merele, se taie bucati mari ( cotorul nu se foloseste) se pun in blender. Daca coaja nu arata prea bine sau nu ne place se pot folosi curatate de coaja.
  2. Se pune apoi banana curatata de coaja . Daca nu avem ambele feluri de fructe putem folosi numai unul.
  3. Se adauga laptele de soia sau laptele de soia cu cereale  cat sa acopere cu 3-4 cm fructele. ulterior cand vom prepara mereu acest nectar vom aprecia cantitatea de apa si functie de preferinte daca vrem sa fie mai consistent sau mai subtire.  
  4. Se adauga mierea, urmand sa stabiliti si aici preferintele ,dupa gust, frunzele de busuioc sau menta.
  5. Se mixeaza 1-2 minute la blender.
Se serveste in cani sau pahare mari. Pus intr-o sticla poate fi luat si la serviciu daca avem un frigider in care sa-l tinem.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu